Založ si blog

Nedáme sa zadláviť

Konzervatívec obhajuje jeho riešenie s tým, že už viac nemôžeme niečo tolerovať. No nepočúva/nechápe čo tým obmedzí a nemusel by. Existuje len toto riešenie konzervatívca, žiadne iné. Konzervatívec navyše poukáže na históriu ako konzervatívne riešenia pomohli ľudstvu. No neukáže, že v skutočnosti priblíženie do stredu (medzi konzervativizmus a liberalizmus) pomohlo ľudstvu.

 

Liberál obhajuje jeho riešenie s tým, že musíme začať niečo tolerovať. No nepočúva/nechápe čo tým dovolí a nemusel by. Existuje len toto riešenie liberála, žiadne iné. Liberál navyše poukáže na históriu ako liberálne riešenia pomohli ľudstvu. No neukáže, že v skutočnosti priblíženie do stredu (medzi konzervativizmus a liberalizmus) pomohlo ľudstvu.

 

A čo je stred? To sme my ľudia. To je demokracia. Potrebujeme mať ľahší život. A ten budeme mať len keď nám nebude niečo brániť produktívne žiť (liberálne riešenia) a niečo nás bude chrániť pred tým čo nás ohrozuje (konzervatívne riešenia).

 

A preto je dôležité nedať sa zadláviť. Nedať sa zadláviť rečami konzervatívca a nedať sa zadláviť rečami liberála. Oni vidia svoju pravdu, ale to neznamená, že my sme slepý, naivný a nevidíme nič.

 

A my si nenecháme zobrať čo vidíme, nedáme sa zadláviť. Oni môžu mať vlastnú pravdu, ale my podporíme len riešenia o ktorých nemáme pochyby, že sú reálne a pomôžu ľuďom a nie len vyvoleným. A koho teda voliť? Ak si človek nevie vybrať zo silných strán v prieskumoch, lepšie je voliť prijateľnú slabú stranu ako nevoliť vôbec. Dôležité je aby sme s voľbou boli spokojný my, nie oni.

 

Sú zlí politici, média, či ľudia?

16.05.2024

Sú zlí politici, média, či ľudia? Odpoveď je jednoduchá. Nikto. Nikto si nezaslúži nenávisť bez ohľadu na to aký je alebo čo robí. Ale čo keď niekto nespĺňa naše alebo niekoho iného očakávania? Alebo dokonca čo keď niekto ohrozuje nás alebo niekoho iného? Ani vtedy! V momente keď si začneme dávať výnimky a začneme niečo také tolerovať alebo nevšímať si u [...]

Aj tento mierový plán je lepší ako žiadny

08.05.2024

Cieľom mierového plánu je umierniť zúčastnené strany konfliktu a tak postupne znižovať až úplne potlačiť napätie v konflikte. Plán umierňovania zúčastnených strán konfliktu zahŕňa nasledovné: 1) Ubezpečovať, že za činy jednej strany je zodpovedná práve tá strana, ktorá čin vykonala a iná strana sa nemusí obávať, že jej bude pripísaná zodpovednosť za niečo [...]

Ach, Fico nechápe

03.05.2024

Fico sa sťažuje, že niektoré štáty Európy, plné hnevu voči Rusku, chcú posielať zbrane na Ukrajinu. Fico má pravdu, že zvyšovať napätie nie je riešenie. V tomto je Fico lepší ako vojnoštváči plný hnevu. Ale Fico absolútne nechápe, že proti útoku sa treba brániť. Nemôžeme sa tváriť, že žiadny konflikt neexistuje a nesnažiť sa ho potlačiť. Preto nie je [...]

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 07:41

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 261688x
Priemerná čítanosť článkov: 2358x

Autor blogu

Kategórie