Založ si blog

Nekalá politická súťaž

Základom demokracie sú voľby. A voľby sú za dverami. No spočítajme si koľko z 25 strán je skutočne demokratických?

 

10 z 10tich Slovákov vie, že nekalá hospodárska súťaž poškodzuje súťažiacich a hlavne spotrebiteľov. Prečo? Lebo čim viac poškodených súťažiacich, tým viac je obmedzená voľba spotrebiteľa. Preto je napríklad v hospodárskej súťaži zakázané aby sa súťažiaci navzájom poškodzovali.

 

A ako je to v politike? Jeden strana škodí druhej. Akoby sa politické strany pretekali, že kto nájde väčšiu špinu na toho druhého. Potom občan má pocit, že každá strana len roznáša špinu a obmedzuje občanovi demokratickú voľbu.

 

Prečo by mala občanov zaujímať tá špina? Veď keď niekto robí niečo nezákonné, máme tu zákony a aj prezumpciu neviny kým sa nedokáže opak.

 

Mňa ako občana oveľa viac zaujíma ako sa strana dokáže postarať o Slovensko a ako sa má Slovensko postarať o tú stranu. Vedieť koľko zlepšení/problémov môže občan čakať od strany a koľko miliónov eur strana za svoje služby pýta. Určite nemôže byť štandardom, že strana sľúbi všetko zadarmo a keď bude pri moci tak bude kradnúť všetko čo oko nevidí.

 

Ak sa má niekto dobre postarať o Slovensko, tak aj Slovensko sa musí o neho dobre postarať. A treba vedieť, že Slovensko rozhodne nepotrebuje nekalú politickú súťaž.

 

 

 

 

 

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a žiada prepustenie

02.05.2024 07:15, aktualizované: 09:39

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 256301x
Priemerná čítanosť článkov: 2373x

Autor blogu

Kategórie