Založ si blog

Progresívci ste vzdelaní, tak čítajte

V roku 2020 ste voličov lákali nenávisťou. Presnejšie sloganom „POĎME DO NICH“ a seba ste oslovovali ako „MLADÁ SILA“. Teraz voličov získavate strachom zo Smeru. Lenže Slovensko nepotrebuje nenávisť a nepotrebuje ani strach. Nenávisť a strach sa používajú na manipuláciu, na presadenie vlastných záujmov bez ohľadu na druhých. Slováci potrebujú naopak ľahší život, zlepšenia a podporu. Vy však nedáte pokoj s tým liberalizmom, že? Podľa vás bude lepšie keď robenie čohokoľvek bude slobodné? Asi neodpoviete, ale opýtate sa či lepšie bude keď robenie čohokoľvek bude obmedzené. A máte pravdu, konzervativizmus obmedzuje život, ale počúvajte aj iných, že neobmedzená sloboda jedného ohrozuje život druhého, lebo to je tiež pravda. Najlepšia cesta je stred, lebo len ten môže zlepšovať život. Stred znamená obmedzovať, čo ľuďom robí škodu a nepotrebujú to k životu a zároveň uvoľňovať čo pomáha žiť a zároveň nerobí škody. A prečo toto píšem? Lebo Slováci vedia dobre voliť, len nevedia ovplyvniť to kto do volieb ide a to, že niekto roky ich voľbu znevažuje. Uvedomte si, že jedine od vás závisí či voliči budú voliť vás alebo niekoho iného, kto je lepší alebo toho kto vás zastaví. Chybu hľadajte v politikoch, nie v ľuďoch. Keď chcete robiť politiku tak ju robte, ale nikdy sa nesťažujte na rozhodnutie voliča a ani nemanipulujte rozhodnutie voliča!

 

Musím si povedať aj názor k marihuane a homosexualite. Komu pomôže keď znížite trest za marihuanu? Potrebuje slovensko viac fajčiarov marihuany? Ak je vysoký trest, zlepšite informovanie. Ak končia nevinný za mrežami, zlepšite súdnictvo. Sloboda nie je dobrá cesta. Iba zlepšovanie je dobrá cesta. A to isté o homosexualite. Potrebuje Slovensko viac homosexuálov? Slovensko vymiera. Radšej učte ľudí, že príťažlivosť nie je o pohlaví, ale o podpore života a podpora života opačného pohlavia prináša ďalší život. Ste snáď dosť rozumný na to aby ste vedeli, že Slováci nemajú problém so západnými krajinami, ale majú problém keď sa snažíte na Slovensku presadiť chyby západných krajín. A označovanie ich názoru za proruský len preto, že nemajú záujem o niektoré chyby západu, je len ďalšou manipuláciou, ktorú ľudia nemajú na vás radi.

 

 

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 256308x
Priemerná čítanosť článkov: 2373x

Autor blogu

Kategórie