Založ si blog

Bezvládie vo vláde

To čo predvádza naša vláda sa už asi nedá nazvať inak ako anarchia a chaos. O anarchii a chaose môžeme hovoriť, keď osoby alebo skupiny osôb konajú samostatne, nie sú podriadené „vyššiemu pravidlu“ a tak môžu konať akokoľvek aj si neakceptovateľne ubližovať navzájom.

Keď hovoríme o vláde, tak Matovičovi sa nepáčila vláda Fica, ktorý velil a ostatní mu pritakávali. Matovič išiel preto do vlády s tým, že „vyššie pravidlá“ jeho vlády nebudú riešenia jednotlivca, ale spoločný výsledok komunikácie a tak každý môže mať slobodný názor a voľbu. Nejako mu to nefunguje, komunikácia viazne a keď skúša Ficovu cestu, tá mu tiež nejde. A tak si vyhadzuje vlastných členov aby postrašil zostávajúcich a neboli jeho vlastné riešenia časom ešte slabšie.

A tak nám v parlamente vznikajú skupinky, bez akýchkoľvek dohôd, ktoré si môžu navzájom robiť zle. Ale vznik skupiniek, ktoré si môžu ubližovať, teraz fičí. Veď aj vojna je o tom, že žiadna komunikácia, žiadne vyššie spoločné dohody, ale každý si pôjde to svoje, hlava nehlava. Bezvládie v najvyššej politike je teraz IN.

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Tvrdý odkaz vojnoštváčom

09.04.2024

Tento odkaz nemá ublížiť vojnoštváčom. Má ich vytiahnúť z vojny, do ktorej sa nechali zavliecť a nechali si ukradnúť zo srdca mier. Vážení vojnoštváči, koľko ľudí musí pre vás ešte umrieť aby sa splnil váš sen, že vojna bude mať porazeného?! Vojna nie je futbalový zápas kde v stávke sú tri body do tabuľky a zápas sa skončí za približne 2 hodiny. Vo vojne [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 107
Celková čítanosť: 254210x
Priemerná čítanosť článkov: 2376x

Autor blogu

Kategórie