Založ si blog

Bezvládie vo vláde

To čo predvádza naša vláda sa už asi nedá nazvať inak ako anarchia a chaos. O anarchii a chaose môžeme hovoriť, keď osoby alebo skupiny osôb konajú samostatne, nie sú podriadené „vyššiemu pravidlu“ a tak môžu konať akokoľvek aj si neakceptovateľne ubližovať navzájom.

Keď hovoríme o vláde, tak Matovičovi sa nepáčila vláda Fica, ktorý velil a ostatní mu pritakávali. Matovič išiel preto do vlády s tým, že „vyššie pravidlá“ jeho vlády nebudú riešenia jednotlivca, ale spoločný výsledok komunikácie a tak každý môže mať slobodný názor a voľbu. Nejako mu to nefunguje, komunikácia viazne a keď skúša Ficovu cestu, tá mu tiež nejde. A tak si vyhadzuje vlastných členov aby postrašil zostávajúcich a neboli jeho vlastné riešenia časom ešte slabšie.

A tak nám v parlamente vznikajú skupinky, bez akýchkoľvek dohôd, ktoré si môžu navzájom robiť zle. Ale vznik skupiniek, ktoré si môžu ubližovať, teraz fičí. Veď aj vojna je o tom, že žiadna komunikácia, žiadne vyššie spoločné dohody, ale každý si pôjde to svoje, hlava nehlava. Bezvládie v najvyššej politike je teraz IN.

EÚ ničí samu seba

28.05.2024

Európska únia myslí na Ukrajinu v zmysle pomoci za každú cenu. EÚ myslí na Rusko v zmysle porážky za každú cenu. No kto tú cenu zaplatí? EÚ a každý kto je jej súčasťou. Ak si niekto myslí, že v polke júna na mierovej konferencii sa uzavrie mier, je veľmi naivný. Mier dokážu uzavrieť len umiernené strany a to spoločne. A robí niečo EÚ aby umiernila strany konfliktu? [...]

Porozumenie alebo nenávisť

22.05.2024

Potláčaním porozumenia vnášame nenávisť do života. Už sa Vám stalo, že niekto koho poznáte spravil niečo zlé a vy Ste chápali prečo to spravil? Neschvaľovali ste to. Aj ste akceptovali dôsledky (obranu) voči tomu konkrétnemu činu. A len ste hľadali pochopenie prečo to spravil. Našli ste to možno správne, možno nie. Ale keby ste boli na jeho mieste tak by ste to spravili [...]

Sú zlí politici, média, či ľudia?

16.05.2024

Sú zlí politici, média, či ľudia? Odpoveď je jednoduchá. Nikto. Nikto si nezaslúži nenávisť bez ohľadu na to aký je alebo čo robí. Ale čo keď niekto nespĺňa naše alebo niekoho iného očakávania? Alebo dokonca čo keď niekto ohrozuje nás alebo niekoho iného? Ani vtedy! V momente keď si začneme dávať výnimky a začneme niečo také tolerovať alebo nevšímať si u [...]

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 266640x
Priemerná čítanosť článkov: 2360x

Autor blogu

Kategórie