Založ si blog

Pochop svet, pochopíš aj homosexuálov

Fakty. Kto žije, ten vplýva na okolie. Okolie tiež vplýva na nás. Potom schopnosť žiť závisí, či od okolia vieme dostať čo potrebujeme a neschytať čo nás ohrozuje. Na Darwina treba zabudnúť, lebo vývoj jedinca je veľmi pomalý, násilný s malou šancou úspechu a viditeľný len v sci-fi filmoch. Realita je taká, že druhy vplyvom prostredia vymierajú. Preto o vyspelejšom druhu môžeme hovoriť keď si druh vie zabezpečiť to správne okolie. Pre prispôsobovanie okolia ako veľmi silný nastroj je práve vyspelá komunikácia. Vďaka nej sa vie druh združovať, spolupracovať a vytvoriť aj silu na zmenu nevhodného prostredia za vhodné. Či sa mu to včas podarí potom závisí už len od veľkosti problému a dostupnosti času.

Vyspelá komunikácia je niečo čo ľudstvo síce nemá, ale zo všetkých druhov je k tomu najbližšie. Zjednodušený princíp vo vyspelej komunikácie spočíva v troch bodoch (gramatika to našťastie nie je :). Za prvé to je neobmedzené získavanie moci spočívajúce v slobode prejavu požiadaviek a v slobode výberu. To zabezpečí otvorenosť na získanie dostatku moci na zmenu okolia. Za druhé princíp spočíva naopak v obmedzenej / neslobodnej aplikácií/prejavu moci, teda nutnosť obmedzovať jej smer.  Aby moc smerovala k riešeniu problému a nie vytváraniu ďalších problémov. Teda v každom nežiadúcom smere musí byť moc anulovaná/odobratá vďaka prvému bodu, lebo je narušená sloboda výberu. A tretí bod princípu je práve to usmerňovanie moci, ktorý zabezpečuje aby moc nebola potlačená vďaka ochrane, vzdelaniu, vedeniu,…

A ten tretí bod je pre nás najdôležitejší, lebo moc a jej ochranu zásadne potrebuje každý. Tretí bod zabezpečuje, že naša moc môže rásť a nie je ohrozená. Preto aj príťažlivosť osoby spočíva v jej schopnosti dať podporu/ochranu/vzdelanie. A takéto osoby sa snažíme rozlišovať podľa vzhľadu, pohlavia, úspechov, … často aj chybne. V prípade absolútneho úspechu je potom vzťah založený na vzájomnej podpore, ktorý prináša bezpečie a rast… až do smrti. A tu je problém homosexuálnych párov. Ich úžasnú získanú moc nemôžu využiť na podporu detí, ktoré predstavujú ich ďalší rast. Homosexuálny pár nemá nástroje na tvorbu detí a mužský pár obzvlášť.

Ide sa späť k bodom princípu. Homosexualita je výber a ten podľa prvého bodu princípu musí byť slobodný. Treba tiež pripomenúť, že každý výber má dôsledky. A preto na každej škole by sa malo učiť, že na rozmnožovanie treba opačné pohlavia. Podľa druhého bodu princípu zas platí, že nežiadúce vykonávanie moci musí byť potlačené ak je v rozpore s prvým bodom princípu. Preto propagácia homosexuálneho ale aj heterosexuálneho výberu, by mala byť potlačená nakoľko narúša slobodnú voľbu. Pre slobodný výber by však mali byť k dispozícii všetky možnosti. Tretí bod princípu zahŕňa napríklad podporu tých, ktorý sa hanbia za svoj výber a boja sa reakcie. Ak je potrebný pochod, tak skôr za slobodný vyber, lebo slobodný výber si zaslúžia aj heterosexuáli, nie len homosexuáli. 

Vyššie uvedený princíp dnes nenájdete s istotou nikde, lebo je výsledkom vlastného dlhodobého vývoja ako reakcia na neriešené problémy sveta. No nemienim si to odniesť aj s inými poznatkami do hrobu. To že ľudstvo prirodzene nemá vyspelú komunikáciu, neznamená že ju nemôže mať vo forme nástroja. Podieľam sa vo voľnom čase na stavbe takéhoto jednoduchého nastroja aby ľudstvo malo oveľa viac moci, používalo ju len správnym spôsobom a ľahšie zvládalo čím ďalej tým väčšie problémy. Môj sen je aby aj čierna diera bola premenená na niečo užitočné. A ako som písal, keď mate dobrú cestu, tak už to závisí len od veľkosti problému a času. Ak niekomu vadí, že programovanie nastroja mi trvá veľmi dlho alebo, že malé riešenie nedokáže pomôcť veľkému počtu ľudom, pomoc je vítaná. S narastajúcou pomocou sa znižuje rozdiel medzi veľkosťou problému a silou riešenia.

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 255517x
Priemerná čítanosť článkov: 2366x

Autor blogu

Kategórie