Založ si blog

Ľudstvo pochová Darwina alebo Darwin ľudstvo?

Boj o prežitie, prirodzený výber, prežije najsilnejší. To sú poznatky, ktoré ľudstvo naučila Darwinova teória. Neexistuje nikto kto by ich nepočul. Dôsledky tohto poznania? Boj o prežitie, prirodzený výber a má prežiť najsilnejší. Je to naozaj nutné?

Darwinova teória nie je vadná, ale opiera sa o fakt, že prostredie je nemenné. A potom už všetko závisí od jedinca ako sa dokáže prispôsobiť tomuto prostrediu. Tak prečo potom prežil človek? Zuby, tvrdšia koža, lepší zrak, sluch, čuch, je jedovatý, je zákernejší, alebo inak zastraší iný druh na planéte? Asi ťažko!

Úspech človeka tkvie v schopnosti meniť prostredie. Má prispôsobené telo na rôzny typ práce, na vytváranie a používanie nástrojov a hlavne na komunikáciu. Vďaka komunikácii vie robiť dohody, spolupracovať a mal by si vedieť prispôsobiť spoluprácou akékoľvek prostredie aby žil v bezpečí a mal všetko čo potrebuje.

Tak prečo má ľudstvo zhoršujúce sa prostredie? Zhoršujúca sa klíma, menej bezpečnosti, viac problémov, viac bojov a život je nahradený prežívaním? Lebo Darwin! Darwinova teória ospravedlňuje akékoľvek konanie, ktoré narúša spoluprácu. Darwinova teória umožňuje všetkú moc, ktorú ľudstvo získalo, použiť proti ľudstvu.

Moc, ktorú ľudstvo má nezískalo tým, že každý bojoval za seba ako vedel. Ľudstvo bolo obmedzované dohodami, spolupracovalo, rástlo a tak získalo moc, proti ktorej teraz stojí. Moc, ktorá vznikla aby menila miesta kam človek doteraz nemohol, mení miesta kde sa človek doteraz cítil bezpečne. Vďaka čomu? Šíreniu a aplikovaniu Darwinovej teórie tam kam nepatrí. Učením, že prežiť má najsilnejší a oslabovaním spolupráce.

Darwin. Tvoja teória mala priniesť zrejme ľudstvu osoh, ale je zneužívaná. Ak nepochováme tvoju teóriu, budeme pochovaní my. Dohodneme sa?

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Tvrdý odkaz vojnoštváčom

09.04.2024

Tento odkaz nemá ublížiť vojnoštváčom. Má ich vytiahnúť z vojny, do ktorej sa nechali zavliecť a nechali si ukradnúť zo srdca mier. Vážení vojnoštváči, koľko ľudí musí pre vás ešte umrieť aby sa splnil váš sen, že vojna bude mať porazeného?! Vojna nie je futbalový zápas kde v stávke sú tri body do tabuľky a zápas sa skončí za približne 2 hodiny. Vo vojne [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 107
Celková čítanosť: 254114x
Priemerná čítanosť článkov: 2375x

Autor blogu

Kategórie