Založ si blog

Vážení frustrovaní europoslanci

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe?

Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať nepriateľské tábory. Vieme, že kto sa nedá zatiahnúť do vojny tak môže byť na obidvoch stranách. A vieme, že Putin nie je žiadny pacifista. Vieme, že Putin je zatiahnutý do vojny viac ako si vie ktokoľvek predstaviť. Ale každý sa dá nejakou cestou umierniť. Už len z dôvodu, že vojna je veľmi nákladná záležitosť. A milióny mŕtvych je privysoká cena pre akúkoľvek stranu. A pokiaľ chcete víťazstvo nie len pre Ukrajinu, ale aj pre Rusko, tak to nie je žiadne vydieranie.

Áno, máme iný názor. Máme svoj názor a nie je najmenší dôvod si ho obhajovať, že nie je nereálny alebo populistický. Odlišnosť názorov k demokracii patrí. A možno, že nejaké budú dôveryhodnejšie a výhodnejšie ako ten náš. No vás sa pýtam. To, že Slovensko má niekoľko iných názorov to vám dáva právo Slovensko nejako trestať? Môže Slovensko stratiť výhody Európy len preto lebo má odlišný názor? Tak ako za komunistov, že len členovia komunistickej strany mohli užívať výhody komunizmu (byt zadarmo, lepšia práca, výhody pri vzdelaní, …) ? Chcete rozdeľovať Európu na tú čo má jeden názor a tú čo má iný názor?

To, že nesúhlasíte s našim názorom je v poriadku. To k demokracii patrí. Ani my nesúhlasíme s vašim možno často. Ale keď väčšina bude považovať rozdelenú Európu za výhodnejšie riešenie, tak Európa rozdelená bude a nezabráni tomu žiadne veto. Keď väčšina bude považovať boj za výhodnejšie riešenie, tak bojovať sa bude. A Slovensko s tým nič nezmôže. Tak prečo vám tak veľmi vadí keď máme iný názor a strašíte Slovensko potrestaním?!

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Tvrdý odkaz vojnoštváčom

09.04.2024

Tento odkaz nemá ublížiť vojnoštváčom. Má ich vytiahnúť z vojny, do ktorej sa nechali zavliecť a nechali si ukradnúť zo srdca mier. Vážení vojnoštváči, koľko ľudí musí pre vás ešte umrieť aby sa splnil váš sen, že vojna bude mať porazeného?! Vojna nie je futbalový zápas kde v stávke sú tri body do tabuľky a zápas sa skončí za približne 2 hodiny. Vo vojne [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 255978x
Priemerná čítanosť článkov: 2370x

Autor blogu

Kategórie