Založ si blog

Zuzana Čaputová, teraz s rešpektom

Kritika, výzvy, nátlak, niekedy aj násilie, to všetko sme schopný urobiť keď potrebujeme zmenu a nemáme na zmenu žiadne páky.
No teraz pani prezidentka s rešpektom. Občania SR potrebujú prezidentku, ktorá rešpektuje ľudí, ale rešpektuje aj vládu. Netuším aké sú vaše možnosti, netuším aké sú vaše ciele. Preto sa len pýtam. Ale pýtam sa tak, že nech budete konať akokoľvek budem to rešpektovať a budem to brať, že robíte čo je vo vašich silách. Pýtam sa, či je možné aby ste sa správali k vláde s rešpektom. Či je možné netrvať na veciach, ktoré sú pre vládu neakceptovateľné a nerealizovateľné. Ak to možné nie je, občania SR to nejako zvládnu. No pomohlo by im keby to napätie medzi vami pani prezidentka a vládou aspoň mierne utíchlo. Nerobí to dobre ani vám, ani vláde a vôbec nie dobre občanom SR. No nemusíme sa mať vždy len dobre ak to možné nie je. Všetci si uvedomujeme, že všetko má obmedzené možnosti. Ďakujem.

Ach, Fico nechápe

03.05.2024

Fico sa sťažuje, že niektoré štáty Európy, plné hnevu voči Rusku, chcú posielať zbrane na Ukrajinu. Fico má pravdu, že zvyšovať napätie nie je riešenie. V tomto je Fico lepší ako vojnoštváči plný hnevu. Ale Fico absolútne nechápe, že proti útoku sa treba brániť. Nemôžeme sa tváriť, že žiadny konflikt neexistuje a nesnažiť sa ho potlačiť. Preto nie je [...]

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 11:48

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

fico, kaliňák

Fico na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavil alternatívu ruského plynu, prúdiť má cez Ukrajinu

07.05.2024 10:25, aktualizované: 11:50

Aktualizujeme Kým Maďarsko sa s Azerbajdžanom dohodlo na dovoze plynu cez južnú trasu plynovodov, Slovenská vláda rozbehla rokovania o tom, že pôjde cez Ukrajinu.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 109
Celková čítanosť: 258584x
Priemerná čítanosť článkov: 2372x

Autor blogu

Kategórie