Založ si blog

Zneužitie právomoci politika

Zamestnanie politika patrí medzi povolania, kde sa najviac zneužíva právomoc.
Úlohou politika je transparentne presadzovať zmeny v prospech spoločnosti. Ak na presadzovanie zmien nemá dostatok moci, pýta si ju od občanov vo voľbách. Ak ju chce skôr tak petíciou na predčasné voľby. Občan rozhoduje, či zmeny sú v jeho prospech alebo nie, o tomto nemôže rozhodovať akýkoľvek politik.
Niektorých politikov však nezaujíma, čo si myslí väčšina občanov a snaží sa prevziať moc. Títo politici namiesto toho aby presadzovali nejaké zmeny, zneužívajú svoju moc na útoky politikov pri moci. Politik je zamestnanie, kde osoba vykonávajúca toto zamestnanie sa má odosobniť od vlastných názorov a vykonávať prácu zodpovedne v prospech občanov. No často je táto moc zneužívaná. A je len na občanoch či sú spokojní keď si volia takýchto politikov, čo nevykonávajú prácu, na ktorú boli zvolený, ale zneužívajú ju na presadzovanie osobných potrieb a názorov bez ohľadu na vôľu občanov.
Pozn. možno každý politik svoju moc nejakým spôsobom zneužíva, ale len hlúpy politik to robí pred očami občanov a ešte je na to hrdý.
Ešte ma trápi, že sa stáva štandardom, že aj novinári môžu zneužívať svoju moc v prospech osobných názorov. Ale to vie už každý.

Aj tento mierový plán je lepší ako žiadny

08.05.2024

Cieľom mierového plánu je umierniť zúčastnené strany konfliktu a tak postupne znižovať až úplne potlačiť napätie v konflikte. Plán umierňovania zúčastnených strán konfliktu zahŕňa nasledovné: 1) Ubezpečovať, že za činy jednej strany je zodpovedná práve tá strana, ktorá čin vykonala a iná strana sa nemusí obávať, že jej bude pripísaná zodpovednosť za niečo [...]

Ach, Fico nechápe

03.05.2024

Fico sa sťažuje, že niektoré štáty Európy, plné hnevu voči Rusku, chcú posielať zbrane na Ukrajinu. Fico má pravdu, že zvyšovať napätie nie je riešenie. V tomto je Fico lepší ako vojnoštváči plný hnevu. Ale Fico absolútne nechápe, že proti útoku sa treba brániť. Nemôžeme sa tváriť, že žiadny konflikt neexistuje a nesnažiť sa ho potlačiť. Preto nie je [...]

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

slnečná búrka, Nemecko

Zem zasiahla najsilnejšia slnečná búrka za dve desiatky rokov

11.05.2024 08:40

Najsilnejšia slnečná búrka za viac ako dve desaťročia zasiahla v piatok Zem, pričom na oblohe vyvolala veľkolepé svetelné predstavenia.

Severná Kórea, raketomet, KĽDR

KĽDR má nový salvový raketomet, Kim dozeral na ostrý test

11.05.2024 07:52

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli tamojšie štátne médiá.

vojna na Ukrajine, Ľvov, drony

ONLINE: Smer Charkov? Rusi otvorili nový front

11.05.2024 07:30, aktualizované: 09:03

Rusko zrejme otvorilo nový front vo vojne, ktorá trvá už viac ako dva roky. Ukrajinské velenie neverí, že Rusi majú sily na dobytie Charkova.

vakcína koronavírus očkovanie

WHO: Globálnu pandemickú dohodu sa nepodarilo uzavrieť, rokovania ale pokračujú

11.05.2024 06:52

Cieľom rokovaní je dosiahnuť dohodu do výročného zhromaždenia WHO, ktoré sa začne 27. mája.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 260016x
Priemerná čítanosť článkov: 2364x

Autor blogu

Kategórie