Založ si blog

Nekalá politická súťaž

Základom demokracie sú voľby. A voľby sú za dverami. No spočítajme si koľko z 25 strán je skutočne demokratických?

 

10 z 10tich Slovákov vie, že nekalá hospodárska súťaž poškodzuje súťažiacich a hlavne spotrebiteľov. Prečo? Lebo čim viac poškodených súťažiacich, tým viac je obmedzená voľba spotrebiteľa. Preto je napríklad v hospodárskej súťaži zakázané aby sa súťažiaci navzájom poškodzovali.

 

A ako je to v politike? Jeden strana škodí druhej. Akoby sa politické strany pretekali, že kto nájde väčšiu špinu na toho druhého. Potom občan má pocit, že každá strana len roznáša špinu a obmedzuje občanovi demokratickú voľbu.

 

Prečo by mala občanov zaujímať tá špina? Veď keď niekto robí niečo nezákonné, máme tu zákony a aj prezumpciu neviny kým sa nedokáže opak.

 

Mňa ako občana oveľa viac zaujíma ako sa strana dokáže postarať o Slovensko a ako sa má Slovensko postarať o tú stranu. Vedieť koľko zlepšení/problémov môže občan čakať od strany a koľko miliónov eur strana za svoje služby pýta. Určite nemôže byť štandardom, že strana sľúbi všetko zadarmo a keď bude pri moci tak bude kradnúť všetko čo oko nevidí.

 

Ak sa má niekto dobre postarať o Slovensko, tak aj Slovensko sa musí o neho dobre postarať. A treba vedieť, že Slovensko rozhodne nepotrebuje nekalú politickú súťaž.

 

 

 

 

 

Sú zlí politici, média, či ľudia?

16.05.2024

Sú zlí politici, média, či ľudia? Odpoveď je jednoduchá. Nikto. Nikto si nezaslúži nenávisť bez ohľadu na to aký je alebo čo robí. Ale čo keď niekto nespĺňa naše alebo niekoho iného očakávania? Alebo dokonca čo keď niekto ohrozuje nás alebo niekoho iného? Ani vtedy! V momente keď si začneme dávať výnimky a začneme niečo také tolerovať alebo nevšímať si u [...]

Aj tento mierový plán je lepší ako žiadny

08.05.2024

Cieľom mierového plánu je umierniť zúčastnené strany konfliktu a tak postupne znižovať až úplne potlačiť napätie v konflikte. Plán umierňovania zúčastnených strán konfliktu zahŕňa nasledovné: 1) Ubezpečovať, že za činy jednej strany je zodpovedná práve tá strana, ktorá čin vykonala a iná strana sa nemusí obávať, že jej bude pripísaná zodpovednosť za niečo [...]

Ach, Fico nechápe

03.05.2024

Fico sa sťažuje, že niektoré štáty Európy, plné hnevu voči Rusku, chcú posielať zbrane na Ukrajinu. Fico má pravdu, že zvyšovať napätie nie je riešenie. V tomto je Fico lepší ako vojnoštváči plný hnevu. Ale Fico absolútne nechápe, že proti útoku sa treba brániť. Nemôžeme sa tváriť, že žiadny konflikt neexistuje a nesnažiť sa ho potlačiť. Preto nie je [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 261559x
Priemerná čítanosť článkov: 2356x

Autor blogu

Kategórie