Založ si blog

Politici ničia našu budúcnosť, čo s tým?

Vojna, znamená, že prežije ten najsilnejší, treba byť sebestačný. Mier znamená komunikáciu, spoluprácu, prežijú všetci a budú silnejší.

Naši „úžasní“ politici sa nám snažia povedať, že kto chce mier, kto chce čo najvýhodnejšiu spoluprácu je nepriateľom štátu? Štát sú ľudia a keď ľudia chcú mier, tak nepriateľom sú politici, nie ľudia!

Je mi zle, smutno, hnevám sa. Ale sám nič nezmôžem. Už roky odvraciam zrak od Darwinovho „prežije ten najsilnejší“ a ukazujem lepšiu voľbu, kde vďaka pragmatickej komunikácii môže ľudstvo nie prežívať, ale skutočne žiť a rásť. Bolí ma keď vidím ako sa vytráca rovnosť a pragmatizmus a ľudstvo robí veľké kroky späť. Hlavne v dobe ked samotné ľudstvo má veľkých nepriateľov ako sú choroby, klíma a pod. Ako chceme prekonávať veľké prekážky keď nebudeme spolupracovať? To vážne sa máme vykašlať na všetkých a každý sám sa má starať aby bol čo najsilnejší?

Ja sa snažím mať jasno, vnímať či náš smer je dobrý a robiť jasno ostatným. Ale to pre lepšiu budúcnosť nestačí. Kde je tá väčšina ľudí, ktorý chcú tiež mier? Kde sú organizátori protestov aby ľudia mohli dať najavo, že nechcú vojnu, nechcú izoláciu, ale chcú mier? To vážne sme zmierený s tým, že ideme sa snažiť prežívať v izolácii? Čo s tým? Vyjsť hromadne von do davu, ktorý hovorí, že chceme mier je veľmi nízka cena za lepšiu budúcnosť.

Ach, Fico nechápe

03.05.2024

Fico sa sťažuje, že niektoré štáty Európy, plné hnevu voči Rusku, chcú posielať zbrane na Ukrajinu. Fico má pravdu, že zvyšovať napätie nie je riešenie. V tomto je Fico lepší ako vojnoštváči plný hnevu. Ale Fico absolútne nechápe, že proti útoku sa treba brániť. Nemôžeme sa tváriť, že žiadny konflikt neexistuje a nesnažiť sa ho potlačiť. Preto nie je [...]

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

medvede

Medveď strhol v Porube ovcu, zásahový tím nainštaloval fotopasce

06.05.2024 11:28

Medveď strhol v intraviláne obce chovateľovi jednu ovcu.

trnka

Trnka prenájom strojov za 30 miliónov eur obhajoval. NAKA začala trestné stíhanie

06.05.2024 11:14

Košický kraj si mal od spoločnosti Tempus-Trans prenajať dovedna 73 kusov techniky.

obchvat

Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli

06.05.2024 10:57

Tatranci spisovali proti projektu petíciu, podpísalo ju osemsto ľudí.

filipíny, juhočínske more

Filipíny chcú riešiť konflikty v Juhočínskom mori diplomatickou cestou

06.05.2024 10:22

Čína nasadila proti filipínskym plavidlám vodné delá. Filipínsky prezident uviedol, že útok nebudú opätovať.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 109
Celková čítanosť: 258460x
Priemerná čítanosť článkov: 2371x

Autor blogu

Kategórie