Založ si blog

Vie vôbec niekto čo je vojna? !

Podľa niektorých EÚ je vo vojne s Ruskom a Rusko nesmie vyhrať. Podľa iných zas EÚ nie je vo vojne s Ruskom a preto je rozumné neposielať proti Rusku zbrane a vojakov.

No pravda je len jedna. Teda niekto tu šíri hoax !!! Buď sme vo vojne alebo nie sme.

Každý vie čo je útok/agresia jednej strany voči druhej. Ale vie vôbec niekto čo je vojna?

Majme komáre, ktoré potrebujú našu krv a „útočia“ na nás. Sme vo vojne s komármi? Nie, nie sme! Keď prekročia určitú hranicu (napr. premnožením sú príliš agresívne) tak zakročíme. Ale pokiaľ hranica nie je prekročená tak ich neriešime.

Majme osie hniezdo, v ktorom sa vŕtame, čo prinúti osy vyletieť a zakročiť proti nám. Sú s nami vo vojne? Nie, nie sú! Keď sa vzdialime a necháme ich vychladnúť, nebudú nás riešiť.

Vo vojne sme až keď nám to osie hniezdo prekáža a nemôžeme osy nechať na mieste. My útočime na nich, oni na nás. Toto je vojna! My neznášame ich, oni nás. To je vojna!

Teda ak Rusko útočí na EÚ a EÚ útočí na Rusko, tak EÚ je vo vojne. Ak len jeden útočí, tak ide len o agresiu/útok.

A ako sa ukončuje vojna dvoch strán? Logicky keď minimálne jedna strana prestane útočiť, keď prestane nenávidieť druhú stranu.

A teda sú dve riešenia pre EÚ ak je vo vojne s Ruskom:

1) eliminácia nepriateľa, teda Ruska – zničený nepriateľ nedokáže útočiť, nedokáže nenávidieť. Ale tiež ak nepriateľ je dosť silný tak nás stiahne so sebou;

2) rešpekt nepriateľa – jasná komunikácia protivníkovi, že ho nepovažujeme za nepriateľa. Že sme boli príliš zaujatý jeho chybami a tak sme nevideli chyby vlastné. Že už nie je vojna. Už je len jeho útok/agresia, čo sa snažíme zastaviť. Rusko okupuje Ukrajinské územia a útočí na iné. Nech má Rusko akékoľvek potreby, tak má právo mať potreby, ale násiliu sa nemôžeme prizerať a musíme proti agresii zakročiť a dodržiavať pritom zákony. Cieľom zastavenia tejto agresie však nie je nejako ublížiť Rusku a každý mŕtvy vojak, zničený tank alebo zničená raketa, ktorá násilne prekročila hranice nás mrzí. Cieľom je len ochrániť krajinu najlepšie ako vieme aby sme čo najmenej ublížili Rusku. A keď na to nestačíme sami tak hľadáme pomoc kohokoľvek, kto nesúhlasí s násilím a agresiou. Pomôcť môže aj Rusko, nemáme nič proti pomoci Ruska.

Čo bude ďalej? Každý deň je len na EÚ nech si vyjasní, či je vo vojne. A ak chce posielať zbrane na Ukrajinu tak nech si vyjasní či si vybrala cestu eliminácie Ruska alebo zmeniť EÚ propagandu aby Rusko už nebol nepriateľ a čisto zbraňami EÚ chce len nezaujato pomáhať bezpečnosti na Ukrajine ak AKÝKOĽVEK sused bude agresívny!

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 255721x
Priemerná čítanosť článkov: 2368x

Autor blogu

Kategórie