Založ si blog

Škoda, že opozícia je hlúpa

Každý človek má akýsi zmysel vycítiť komu veriť a komu nie. Lenže ako každý iný zmysel tak aj tento sa dá potláčať a človek sa potom môže spoliehať napríklad na to čo počuje alebo číta. Teda získať niekoho dôveru môžeme tým, že sa nám pocito veriť dá alebo tým, že ho presvedčíme.

Nevýhodou presviedčania je, že tak ako presviedča jedna strana tak sa môže naučiť presviedčať aj tá druhá a tiež nevýhodou je uvedomenie voliča, že nie každá strana má rovnakú moc presviedčať. A potom kľúčom k víťazstvu môžu byť práve pocity.
A ako funguje ten zmysel? Jeho podstatou je aby človek nebol potlačený. A hlúpeho politika teraz alebo kedykoľvek inokedy napadne, že treba presvedčiť ľudí, že ten druhý koná zlo, že potláča. Tohto hlúpeho politika napadne presviedčať ľudí (potláčať ich názor), trochu manipulovať s informáciami (potláčať pravdu) a navyše potláčať oponenta. A presne toto vedie k prehre tohto politika, teda u voličov čo použili zmysel. Šancu na výhru má potom politik, ktorý nepotláča, ale je potláčaný. Ktorý nechce aby bol ktokoľvek potláčaný, vrátane voličov. Ktorý prináša riešenia na súčastné problémy.
Čo urobí múdry politik? Konkuruje. Pri moci by mal byť ten, čo chce pomáhať, nie škodiť. Múdry politik prináša riešenia aktuálnych problémov, pomáha Slovensku. A má dobré dôkazy, že ide o pomoc a nie je to hocičo s nálepkou „pomoc“. Ak oponent nájde v nich významnú chybu, tak vylepšiť riešenia a mať ich ešte lepšie. Ak sú tie riešenia potláčané, tak ich potláča volič a nie koalícia. Volič rozhoduje, kto bude pri moci a volič dokáže dať moc dobrým riešeniam vo voľbách. Ak politik dobré riešenia nemá, tak je dobré, že nie je pri moci. Keď ich má málo, že si ich necháva na voľby, tak tiež dobre, že nie je pri moci.
Voľby nie sú boj, ako si mnohí politici mýlne myslia. Voľby nevyhráva, kto má väčšiu moc alebo krajšie sľuby. Voľby vyhráva, kto má väčšiu pridanú hodnotu pre slovákov. Keď je konkurencia slabá, tak aj víťaz je slabý. Máme predsa demokraciu, snáď ešte.
Len tak mimochodom, riešením Ukrajiny nie je likvidácia Ruska a zabíjanie ruských vojakov. Ale medzinárodný zásah aby boli minimalizované škody voči Ukrajine, prípadne aj voči Rusku alebo iným štátom vrátane nášho. A ten zásah kľudne spoločne financovať aj s Ruskom. Nech si Rusko nenávidí Ukrajinu keď chce, je to jeho názor. A prečo by nemohol mať každý svoj vlastný názor?! Veď nepatríme medzi zaostalé krajiny, ktoré mučia a popravujú ľudí za názor, s ktorým nesúhlasime. Len zabezpečujeme aby ním nemohli ubližovať. Tak snáď to tak ostane.

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 255775x
Priemerná čítanosť článkov: 2368x

Autor blogu

Kategórie