Založ si blog

Rusi sú dobrí?

Ruská propaganda hovorí, že my sme zlí a Rusi dobrí. Západna propaganda, že my sme dobrí a Rusi zlí. No pravda je taká, že v zájomnom ubližovaní sú obaja zlí.

Nie je nič pekné na tom, že keď chce Rusko vyhrať tak raketami a bombami oslabuje Ukrajinu. Ešte horšie je keď v slabej chvíli má strach z civilistov, ktorí na druhý deň môžu dostať zbraň a zabíjať Rusov. A preto ich radšej pozabíja bezbranných.

Nie je nič pekné na tom, že keď chce Západ vyhrať, tak musí zabíjať Ruských chlapcov, že musí oslabovať Rusko a v strachu aby Rusko nejaké peniaze nevyužilo proti západu tak ničiť jeden vzťah za druhým, na čo zase len doplácajú obyčajní ľudia.

Na vojne nie je nič pekné a preto sa robia hry, kde človek môže bojovať koľko chce a nikomu neublíži.

Vždy platilo, že je hlúpe a úbohé robiť chyby len preto lebo ich robí aj ten druhý. Naopak vyspelé je usmerňovať a učiť toho druhého aby tie chyby nerobil. A nikto sa vzdelaniu nevyhne keď je povinné.

Usmerniť sa nedá vírus, lebo v jeho povahe je robiť nám škodu. Keď chceme zničiť vírus, pochopím to. No Rusi sú nejaký druh živočícha, ktorý je na ešte nižšej vývojovej úrovni ako vírusy a preto sa nedajú usmerňovať? Alebo sme len takí primitívny, že radšej oslabíme a zničíme každého Rusa, než by sme mali vynakladať úsilie na vzdelanie a spolunažívanie s Rusmi? Samozrejme, ani Rusi by nemali s nami bojovať a radšej nás vzdelávať, ak sa považujú za vyspelejších.

Ak si niekto myslí, že len jedno z kapitalizmu alebo komunizmu je dobré, mýli sa. Nie je dobré ani jedno. Kapitalizmus aj komunizmus sú riešenia na určité problémy. Každé ma svoje výhody, každe nevýhody. A keď pre jednu stranu je riešenie drahé tak nemôže byť dobré. Dobré riešenia sú také, ktoré sú pre obe strany výhodné. Lebo dvaja čo spolunažívajú sú mocnejší ako jeden vo vojne.

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Tvrdý odkaz vojnoštváčom

09.04.2024

Tento odkaz nemá ublížiť vojnoštváčom. Má ich vytiahnúť z vojny, do ktorej sa nechali zavliecť a nechali si ukradnúť zo srdca mier. Vážení vojnoštváči, koľko ľudí musí pre vás ešte umrieť aby sa splnil váš sen, že vojna bude mať porazeného?! Vojna nie je futbalový zápas kde v stávke sú tri body do tabuľky a zápas sa skončí za približne 2 hodiny. Vo vojne [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 107
Celková čítanosť: 254084x
Priemerná čítanosť článkov: 2375x

Autor blogu

Kategórie