Založ si blog

Igor Matovič, si možno dobrý, ale to zďaleka nestačí !

Snažíš sa brať ohľad na všetkých, hľadať riešenia, ktoré sú natoľko prijateľné, že môžu byt jednohlasne prijaté, ale sám na to nestačíš. Ostatní ti pripadajú horší. Ostatní sa neriadia toľkými zásadami. Pripadá ti, že si robia čo chcú. Napríklad pán minister školstva Gröhling. Bude predkladať riešenie, ktoré nedokáže byť jednohlasne prijaté, kým všetkých neunaví a nakoniec možno neostane nič iné ako to prijať. Žiakov a ich rodičov ma pritom po celý čas ako rukojemníkov.

Igor, čo teraz? Budeš donekonečna ukazovať ako je niekto zlý? Alebo s tým niečo spravíš? Nemyslíš, že je dosť zlá doba na to aby si niekto mohol dovoliť robiť veľké chyby?

Igor, prosím uvedom si jedno. Tvoje vlastné pravidlá sú možno fajn. Ale sú tvoje. Ak chceš aby sa niekto riadil pravidlami, ktorými sa riadiš aj ty, tak to musia byť spoločné pravidlá, pravidlá prijateľné pre oboch. A pokiaľ si niekomu šéfom, tak si nemôže dovoliť trvať na pravidlách, ktoré nemôžu byť prijateľné pre teba. A rovnako ty nemôžeš trvať na pravidlách, ktoré nemôžu byť prijateľné pre tvojho šéfa.

Pokiaľ sa nemýlim tak tvojim šéfom sú ľudia. Ty si zas šéfom ministrov. Čo takto zavolať si s pánom Gröhlingom a popýtať sa na jeho názor čo si v tejto dobe môžeme dovoliť a čo nie a nájsť pravidlá, s ktorými budete obaja súhlasiť? Čo sa týka tvojho šéfa, ľudu, je v poriadku, že dávaš najavo pravidlá akými sa riadiš a verejne sa ich snažíš obhajovať. Ale zrejme si si nevšimol, že ľudom sa nepáči ako si zlý na viacerých ministrov.

Ľudia potrebujú riešenia. Nie nefungujúcu vládu a konflikty. A vláda nie je len premiér, ale aj ministri a tak ďalej.
Opakuj si prosím, že úspešný premiér je premiér úspešných ministrov!

EÚ ničí samu seba

28.05.2024

Európska únia myslí na Ukrajinu v zmysle pomoci za každú cenu. EÚ myslí na Rusko v zmysle porážky za každú cenu. No kto tú cenu zaplatí? EÚ a každý kto je jej súčasťou. Ak si niekto myslí, že v polke júna na mierovej konferencii sa uzavrie mier, je veľmi naivný. Mier dokážu uzavrieť len umiernené strany a to spoločne. A robí niečo EÚ aby umiernila strany konfliktu? [...]

Porozumenie alebo nenávisť

22.05.2024

Potláčaním porozumenia vnášame nenávisť do života. Už sa Vám stalo, že niekto koho poznáte spravil niečo zlé a vy Ste chápali prečo to spravil? Neschvaľovali ste to. Aj ste akceptovali dôsledky (obranu) voči tomu konkrétnemu činu. A len ste hľadali pochopenie prečo to spravil. Našli ste to možno správne, možno nie. Ale keby ste boli na jeho mieste tak by ste to spravili [...]

Sú zlí politici, média, či ľudia?

16.05.2024

Sú zlí politici, média, či ľudia? Odpoveď je jednoduchá. Nikto. Nikto si nezaslúži nenávisť bez ohľadu na to aký je alebo čo robí. Ale čo keď niekto nespĺňa naše alebo niekoho iného očakávania? Alebo dokonca čo keď niekto ohrozuje nás alebo niekoho iného? Ani vtedy! V momente keď si začneme dávať výnimky a začneme niečo také tolerovať alebo nevšímať si u [...]

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 07:00

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 266704x
Priemerná čítanosť článkov: 2360x

Autor blogu

Kategórie