Založ si blog

Odstúpenie Matoviča? Čo vraví veda?

Máme konflikt. Mocný muž, pán premiér a nekončiaca predstava, že je zlodej. Skopíroval časť svojej diplomovej práce. Dôležitá časť článku je s „ALE“.

Budem veľmi stručný a budem sa opierať o evolučnú teóriu, o jej cieľ spolunažívať. Spomínaný konflikt má dve strany. Pán premiér pôsobí na ľudí ako zlodej, čomu sa ľudia nevedia prispôsobiť. Zlodej kradne. A ak zlodej je mocný, nič proti jeho kradnutiu neurobíme, pokiaľ nezískame dostatočnú moc alebo jemu moc neklesne. Preto ľudia pôsobia na premiéra požiadavkou aby pri moci zlodej nebol. Žiadajú jeho odstúpenie. Myslia si, že ani on nechce aby ho niekto mocný okrádal. Nechcú po ňom nič zlé. On by sa mal vedieť ich požiadavke prispôsobiť.

Keďže cieľom evolúcie je spolunažívanie, tak zlodej by mal byť zbavený svojej moci, lebo tomu sa vedia obidve strany prispôsobiť.

ALE. Skopírovanie časti diplomovej práce, robí z človeka zlodeja? To, že niečo kedysi skopíroval, znamená, že bude zneužívať svoju moc a bude ľudí okrádať? Bolo nejako preukázané, že politici čo okrádali ľudí, ich okrádali preto lebo skopírovali časť diplomovej práce?

Bežnou praxou šírenia nenávisti, rasizmu, neznášanlivosti, … je nafúknutie malo pravdepodobnej veci na úplne samozrejmú. Možno prípad okolo diplomoviek je typický prípad nafukovania málo pravdepodobného na zjavné. Možno nie.

Ak pán premiér odstúpi, potvrdí, že je zlodej. Ak zlodej nie je, tak bude to prehra ako pre neho, tak aj pre Slovensko. A toto sa ľudom páčiť určite nebude. Ak však zlodej nie je, tak mal by vedieť upokojiť ľudí, že výkon jeho moci nesúvisí s jeho diplomovou prácou a mal by vedieť podporiť každý návrh, ktorý zastaví okrádanie slovenských občanov. Ak v ľudoch niekto iný ako premiér vyvoláva pocit, že premiér je zlodejom, mali by bojovať s ohováraním premiéra. Lebo to potom ohováranie im znepríjemňuje život a navodzuje nepríjemné pocity.

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Tvrdý odkaz vojnoštváčom

09.04.2024

Tento odkaz nemá ublížiť vojnoštváčom. Má ich vytiahnúť z vojny, do ktorej sa nechali zavliecť a nechali si ukradnúť zo srdca mier. Vážení vojnoštváči, koľko ľudí musí pre vás ešte umrieť aby sa splnil váš sen, že vojna bude mať porazeného?! Vojna nie je futbalový zápas kde v stávke sú tri body do tabuľky a zápas sa skončí za približne 2 hodiny. Vo vojne [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 107
Celková čítanosť: 254563x
Priemerná čítanosť článkov: 2379x

Autor blogu

Kategórie