Založ si blog

Vážení frustrovaní europoslanci

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe?

Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať nepriateľské tábory. Vieme, že kto sa nedá zatiahnúť do vojny tak môže byť na obidvoch stranách. A vieme, že Putin nie je žiadny pacifista. Vieme, že Putin je zatiahnutý do vojny viac ako si vie ktokoľvek predstaviť. Ale každý sa dá nejakou cestou umierniť. Už len z dôvodu, že vojna je veľmi nákladná záležitosť. A milióny mŕtvych je privysoká cena pre akúkoľvek stranu. A pokiaľ chcete víťazstvo nie len pre Ukrajinu, ale aj pre Rusko, tak to nie je žiadne vydieranie.

Áno, máme iný názor. Máme svoj názor a nie je najmenší dôvod si ho obhajovať, že nie je nereálny alebo populistický. Odlišnosť názorov k demokracii patrí. A možno, že nejaké budú dôveryhodnejšie a výhodnejšie ako ten náš. No vás sa pýtam. To, že Slovensko má niekoľko iných názorov to vám dáva právo Slovensko nejako trestať? Môže Slovensko stratiť výhody Európy len preto lebo má odlišný názor? Tak ako za komunistov, že len členovia komunistickej strany mohli užívať výhody komunizmu (byt zadarmo, lepšia práca, výhody pri vzdelaní, …) ? Chcete rozdeľovať Európu na tú čo má jeden názor a tú čo má iný názor?

To, že nesúhlasíte s našim názorom je v poriadku. To k demokracii patrí. Ani my nesúhlasíme s vašim možno často. Ale keď väčšina bude považovať rozdelenú Európu za výhodnejšie riešenie, tak Európa rozdelená bude a nezabráni tomu žiadne veto. Keď väčšina bude považovať boj za výhodnejšie riešenie, tak bojovať sa bude. A Slovensko s tým nič nezmôže. Tak prečo vám tak veľmi vadí keď máme iný názor a strašíte Slovensko potrestaním?!

Aj tento mierový plán je lepší ako žiadny

08.05.2024

Cieľom mierového plánu je umierniť zúčastnené strany konfliktu a tak postupne znižovať až úplne potlačiť napätie v konflikte. Plán umierňovania zúčastnených strán konfliktu zahŕňa nasledovné: 1) Ubezpečovať, že za činy jednej strany je zodpovedná práve tá strana, ktorá čin vykonala a iná strana sa nemusí obávať, že jej bude pripísaná zodpovednosť za niečo [...]

Ach, Fico nechápe

03.05.2024

Fico sa sťažuje, že niektoré štáty Európy, plné hnevu voči Rusku, chcú posielať zbrane na Ukrajinu. Fico má pravdu, že zvyšovať napätie nie je riešenie. V tomto je Fico lepší ako vojnoštváči plný hnevu. Ale Fico absolútne nechápe, že proti útoku sa treba brániť. Nemôžeme sa tváriť, že žiadny konflikt neexistuje a nesnažiť sa ho potlačiť. Preto nie je [...]

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Handlová, atentátnik, streľba, Fico

Parlament zmĺkol, zakázali návštevy. Paralyzovaný môže byť až do júna, pripustil Žiga. Fica označil za kamaráta

16.05.2024 08:00

Žiga si vie predstaviť, že sa body programu z aktuálnej schôdze presunú na jún.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Smerujeme po atentáte na Fica k občianskej vojne? Ovplyvniť to môže aj on sám

16.05.2024 06:05

Atentátnik, napriek slovám na uniknutom videu z polície, liberál rozhodne nie je.

Robert Fico, Robert Kaliňák

Atentát na Fica: Je to útok, ktorý zmení Slovensko. Kaliňák bol zlomený, koalícia chce pokoj, no ukazuje na vinníkov

16.05.2024 06:00

Fico bol krátko po jedenástej po operácii a v stabilizovanom stave. Koalícia hovorila o mieri a vyzývala na pokoj, no paradoxne ako prvá ukazovala na vinníkov.

APTOPIX Russia Ukraine War Kharkiv Attacks

List z Charkova: Na balkóne mám ideálne miesto pre guľomet

16.05.2024 06:00

Boje na predmestiach pokračujú neustále, je ich počuť, aspoň v našej štvrti Saltovka. Ako vravievame: búchajú.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 260635x
Priemerná čítanosť článkov: 2369x

Autor blogu

Kategórie