Založ si blog

Vláda bez opory ľudu je totalitná vláda

Keď máme nezodpovednú vládu, tak buď treba voľby alebo veľký štrajk. Netreba zabúdať, že nežijeme v totalite ale v demokracii. Demokratická vláda je vláda ľudu, ktorá si vyžaduje aktívnu oporu ľudu. Vo voľbách si volíme vládu, ktorá by mala byť čo najzodpovednejšia voči ľudu. No voľby sú len každé 4 roky a preto je tu ešte možnosť veľkého štrajku ak zvolená vláda nie je dostatočne zodpovedná. Opora aby nebola ignorovaná, opora musí mať dostatočnú moc a preto štrajk musí byť naozaj veľký.
Pri štrajku musí byť zabezpečené informovanie vlády:
1) aké škody sú ľuďom spôsobované;
2) čo nezodpovedné robí vláda;
3) zodpovedné riešenia, ktoré ľudia potrebujú.
Vláda pri jednoznačných informáciach môže jednoznačne reagovať. Ak vláda informácie bude ignorovať a ľudí na štrajku je naozaj dostatok, vie že ľudia spravia čokoľvek aby ich vláda neignorovala.
Aktuálny problém je zvyšovanie cien, veľká neistota, hrozba vojny, možno aj jadrovej. Niekto veľké škody predvída, no niekto verí, že jeho sa to netýka. Preto štrajk príde až keď ľudia nejaké škody utrpia, alebo keď ich niekto presvedčí, že škody ho neminú. Keď sa podarí veľký štrajk dohodnúť, na zastavenie vojny budú potrebné tieto informácie pre vládu:
1) Vojna spôsobuje škody v biliónoch, platiť budeme aj my;
2) Vláda nesmie nijakým spôsobom vyžadovať neplatenú poslušnosť Ruska, t.j. nesmie sa správať totalitne, teda bez účasti Ruska rozhodovať čo je zodpovedné a aké su dôsledky. Niekto totalitu dokáže prijať (napr. Európa je podozrivá, že prijala totalitu USA), no zodpovedné je sa proti totalite brániť a nechceme aby sa Rusko bránilo voči nám.
3) Vláda musí jednoznačne vyžadovať spoločné rokovania s Ruskom o tom, čo je zodpovedné a aké majú byť dostatočné a vykonateľné dôsledky za budúce nezodpovedné konanie, tak aby to dávalo zmysel obidvom stranám. Takto sa dá ľahko dosiahnuť zodpovednosť a teda mier. Ak vyžadovanie je ignorované, treba zabezečiť aby nebolo. Ak Rusko potvrdilo, že takéto rokovania odmieta, musí byť mu jasné že sa zbavuje svojho práva vyjadriť sa a teda definovanie zodpovednosti a dôsledkov bude bez jeho účasti čo môže Rusko veľmi bolieť. Musí byť tiež zabezpečené, že keď Rusko neskôr prejaví záujem o pragmatické rokovania s cieľom zabezpečiť vzájomnú zodpovednosť, musia mu byť tieto rokovania umožnené.

Kto sa nehnevá, nepatrí sem

24.04.2024

Nie je dôležité kedy a kto. Bolo sformulovaných 5 fáz smútku. Popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia a akceptácia. Kto chce, nájde si o tom viac. Hnev je na druhom mieste, lebo komunikácia je náročná. Môžeme povedať najmä pre zvieratá. Tie vďaka hnevu ukazujú svoju silu. Až keď je dostatočne ublížené, tak dôjde k uvedomeniu a prehodnoteniu situácie ako nešťastie [...]

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Bohuš Garbár

Súd poslal do väzenia Bohuša Garbára za vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

mestská polícia, obchodná, bratislava

VIDEO: Naháňačka ako z akčného filmu. Najprv sa pobil pred barom, potom utekal pred políciou

29.04.2024 13:03

Podozrivého spozorovali na Obchodnej ulici. Keď sa mu prihovorili, dal sa na útek.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 108
Celková čítanosť: 255888x
Priemerná čítanosť článkov: 2369x

Autor blogu

Kategórie