Založ si blog

Nebyť hrozba!

Nebyť hrozba pre seba a ani pre iných!

Hrozba pre iných znamená poškodzovať niekoho (napr. šírením nenávisti) a hrozba pre seba znamená ignorovať a poškodzovať seba samého.

Záleží na mne a preto šírim tento článok, kde vyjadrujem svoju potrebu mieru. Je ničivá vojna, kde umierajú ľudia aj politická vojna kde sú na seba ľudia zlí. Nenávisť živí vojny a šíri sa priveľa nenávisti. Potrebujem aby bolo menej nenávisti. Všimnime si, že sa dá niečo chcieť aj bez útoku na niekoho.

Za slušnú a bezpečnú domovinu.

Sloboda a zodpovednosť

11.09.2024

Diktatúra sa vyznačuje priveľa hranicami a obmedzeniami, kým sloboda naopak hranice a obmedzenia búra. Mám vo vrecku nepotrebný kus smetia. Zavadzia mi. Najvýhodnejšie pre mňa je hodiť ho na zem. No ak som zodpovedný, tak ho zahodím do koša keď nejaký nájdem a budem nejakú dobu znášať, že mi zavadzia. Zodpovednosť mi dáva hranice a komplikuje život. Je jasné, že sloboda [...]

Jasná požiadavka opozícii

22.08.2024

Jasná požiadavka opozícii znie aby si robila opozičnú prácu, ale tú skutočnú. Kým koalícia by mala robiť prácu pre ľudí, opozícia jej má oponovať a trvať na iných veciach potrebnejších pre ľudí. Potom logicky ak potreby pre ľudí sú ignorované, vo voľbách si ľudia volia nové politické strany. Toto je demokracia akú potrebujú ľudia. Ľuďom môže byť jedno kto [...]

Susko a demisia?

21.08.2024

Keď nastane zlyhanie v štáte, prvé čo má prísť je demisia zodpovedného ministra. A zlyhanie nastalo. Ďalej musí samozrejme prísť náprava aby ďalšie škody už nevznikali. No tie vzniknuté škody už ťažko nahradiť. Novelou trestného zákona sa zvýšila hranica za priestupok z 266 EUR na 700 EUR, pokuta za priestupok 331 EUR ostala nezmenená a pri opakovaní priestupku sa [...]

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

náboje, zbraň, poprava

Pri hromadnej streľbe v JAR zomrelo 17 ľudí

28.09.2024 14:43

Pri piatkovej hromadnej streľbe v Juhoafrickej republike zomrelo 17 ľudí, útočníci sú na úteku a polícia po nich pátra.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 119
Celková čítanosť: 281148x
Priemerná čítanosť článkov: 2363x

Autor blogu

Kategórie