Vie vôbec niekto čo je vojna? !

27. februára 2024, janzilka, Nezaradené Spoločnosť

Podľa niektorých EÚ je vo vojne s Ruskom a Rusko nesmie vyhrať. Podľa iných zas EÚ nie je vo vojne s Ruskom a preto je rozumné neposielať proti Rusku zbrane a vojakov.

No pravda je len jedna. Teda niekto tu šíri hoax !!! Buď sme vo vojne alebo nie sme.

Každý vie čo je útok/agresia jednej strany voči druhej. Ale vie vôbec niekto čo je vojna?

Majme komáre, ktoré potrebujú našu krv a „útočia“ na nás. Sme vo vojne s komármi? Nie, nie sme! Keď prekročia určitú hranicu (napr. premnožením sú príliš agresívne) tak zakročíme. Ale pokiaľ hranica nie je prekročená tak ich neriešime.

Majme osie hniezdo, v ktorom sa vŕtame, čo prinúti osy vyletieť a zakročiť proti nám. Sú s nami vo vojne? Nie, nie sú! Keď sa vzdialime a necháme ich vychladnúť, nebudú nás riešiť.

Vo vojne sme až keď nám to osie hniezdo prekáža a nemôžeme osy nechať na mieste. My útočime na nich, oni na nás. Toto je vojna! My neznášame ich, oni nás. To je vojna!

Teda ak Rusko útočí na EÚ a EÚ útočí na Rusko, tak EÚ je vo vojne. Ak len jeden útočí, tak ide len o agresiu/útok.

A ako sa ukončuje vojna dvoch strán? Logicky keď minimálne jedna strana prestane útočiť, keď prestane nenávidieť druhú stranu.

A teda sú dve riešenia pre EÚ ak je vo vojne s Ruskom:

1) eliminácia nepriateľa, teda Ruska – zničený nepriateľ nedokáže útočiť, nedokáže nenávidieť. Ale tiež ak nepriateľ je dosť silný tak nás stiahne so sebou;

2) rešpekt nepriateľa – jasná komunikácia protivníkovi, že ho nepovažujeme za nepriateľa. Že sme boli príliš zaujatý jeho chybami a tak sme nevideli chyby vlastné. Že už nie je vojna. Už je len jeho útok/agresia, čo sa snažíme zastaviť. Rusko okupuje Ukrajinské územia a útočí na iné. Nech má Rusko akékoľvek potreby, tak má právo mať potreby, ale násiliu sa nemôžeme prizerať a musíme proti agresii zakročiť a dodržiavať pritom zákony. Cieľom zastavenia tejto agresie však nie je nejako ublížiť Rusku a každý mŕtvy vojak, zničený tank alebo zničená raketa, ktorá násilne prekročila hranice nás mrzí. Cieľom je len ochrániť krajinu najlepšie ako vieme aby sme čo najmenej ublížili Rusku. A keď na to nestačíme sami tak hľadáme pomoc kohokoľvek, kto nesúhlasí s násilím a agresiou. Pomôcť môže aj Rusko, nemáme nič proti pomoci Ruska.

Čo bude ďalej? Každý deň je len na EÚ nech si vyjasní, či je vo vojne. A ak chce posielať zbrane na Ukrajinu tak nech si vyjasní či si vybrala cestu eliminácie Ruska alebo zmeniť EÚ propagandu aby Rusko už nebol nepriateľ a čisto zbraňami EÚ chce len nezaujato pomáhať bezpečnosti na Ukrajine ak AKÝKOĽVEK sused bude agresívny!