Založ si blog

Vláda bez opory ľudu je totalitná vláda

Keď máme nezodpovednú vládu, tak buď treba voľby alebo veľký štrajk. Netreba zabúdať, že nežijeme v totalite ale v demokracii. Demokratická vláda je vláda ľudu, ktorá si vyžaduje aktívnu oporu ľudu. Vo voľbách si volíme vládu, ktorá by mala byť čo najzodpovednejšia voči ľudu. No voľby sú len každé 4 roky a preto je tu ešte možnosť veľkého štrajku ak zvolená vláda nie je dostatočne zodpovedná. Opora aby nebola ignorovaná, opora musí mať dostatočnú moc a preto štrajk musí byť naozaj veľký.
Pri štrajku musí byť zabezpečené informovanie vlády:
1) aké škody sú ľuďom spôsobované;
2) čo nezodpovedné robí vláda;
3) zodpovedné riešenia, ktoré ľudia potrebujú.
Vláda pri jednoznačných informáciach môže jednoznačne reagovať. Ak vláda informácie bude ignorovať a ľudí na štrajku je naozaj dostatok, vie že ľudia spravia čokoľvek aby ich vláda neignorovala.
Aktuálny problém je zvyšovanie cien, veľká neistota, hrozba vojny, možno aj jadrovej. Niekto veľké škody predvída, no niekto verí, že jeho sa to netýka. Preto štrajk príde až keď ľudia nejaké škody utrpia, alebo keď ich niekto presvedčí, že škody ho neminú. Keď sa podarí veľký štrajk dohodnúť, na zastavenie vojny budú potrebné tieto informácie pre vládu:
1) Vojna spôsobuje škody v biliónoch, platiť budeme aj my;
2) Vláda nesmie nijakým spôsobom vyžadovať neplatenú poslušnosť Ruska, t.j. nesmie sa správať totalitne, teda bez účasti Ruska rozhodovať čo je zodpovedné a aké su dôsledky. Niekto totalitu dokáže prijať (napr. Európa je podozrivá, že prijala totalitu USA), no zodpovedné je sa proti totalite brániť a nechceme aby sa Rusko bránilo voči nám.
3) Vláda musí jednoznačne vyžadovať spoločné rokovania s Ruskom o tom, čo je zodpovedné a aké majú byť dostatočné a vykonateľné dôsledky za budúce nezodpovedné konanie, tak aby to dávalo zmysel obidvom stranám. Takto sa dá ľahko dosiahnuť zodpovednosť a teda mier. Ak vyžadovanie je ignorované, treba zabezečiť aby nebolo. Ak Rusko potvrdilo, že takéto rokovania odmieta, musí byť mu jasné že sa zbavuje svojho práva vyjadriť sa a teda definovanie zodpovednosti a dôsledkov bude bez jeho účasti čo môže Rusko veľmi bolieť. Musí byť tiež zabezpečené, že keď Rusko neskôr prejaví záujem o pragmatické rokovania s cieľom zabezpečiť vzájomnú zodpovednosť, musia mu byť tieto rokovania umožnené.

Prosím, Pelle spacifikuj Korčoka!

24.03.2024

Pelle spacifikuj Korčoka, ktorý štve proti tebe! Nauč ho slušnosti pekne na verejnosti, nech každí vidí, že čo je zač a už nemohol ďalej štvať. Nebolo by to prvý krát, čo by si učil niekoho slušnosti. Inak Korčok uštve ľudí proti tebe. Dosť bolo vojnoštváčov. Dosť bolo Putina, Macrona aj Korčoka. Ľudia potrebujú mier, nie mŕtvych svojich blízkych.

Ako na Macrona

22.03.2024

Rusko a Ukrajina sú vo vojne. Európe, ktorej záleží na Ukrajine má dve reálne voľby. Za prvé, že z Putina spraví zbabelca, ktorý sa vzdá. Alebo za druhé, že z Putina spraví pacifistu, ktorý chce víťazstvo Ruska aj Ukrajiny. Za tretie, že Rusko zvíťazí, zatiaľ neveríme, ale nie je vylúčené, že nakoniec my budeme tí zbabelci, ktorí sa vzdajú. To prvé si vyžaduje [...]

Ako spacifikovať vojnoštváča

21.03.2024

Vojnoštváč je obyčajný človek, ktorý pri ohrození sa stavia do vojny. Vo vojne víťaz berie, porazený stráca a žiadny vojnoštváč nechce byť porazený. Štváč je preto, lebo keď štve proti súperovi tak získava spojencov a tým mu rastie sila na porazenie súpera. Pacifista pri ohrození odmieta vojnu. Pacifista za ohrozením súpera vidí aj ohrozenie seba a preto hľadá [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 103
Celková čítanosť: 246270x
Priemerná čítanosť článkov: 2391x

Autor blogu

Kategórie