Spoločná denacifikácia alebo svetová vojna

1. augusta 2022, janzilka, Nezaradené Spoločnosť

V prípade Srbska Európa dostáva druhú šancu spoločne sa postaviť proti nacizmu a rešpektovať srbov do takej mieri aby neboli menejcenný. Nacizmus nie je totiž nič iné, len chýbajúci rešpekt voči nejakej skupine ľudí.

Denacifikácia pritom nemusí byť dosiahnutá dobíjaním území a prevzatím kontroly nad daným územím ako to robia Rusi. Lebo o denacifikáciu sa môže postarať aj domáci štát, v ktorom ten rešpekt chýba. Tiež nie je potrebné vytvárať nové štáty, lebo to čo nedokáže zodpovedne robiť štátna moc, môže to robiť samosprávna moc.
Uvidíme, či Európa si konečne prizná, že jej chýba rešpekt a potrebuje na ňom zapracovať alebo je odsúdená byť pozbavená svojprávnosti, byť obsadená a pritom nechápavo bojovať o svoje prežitie.
Podľa mňa nie je ťažké sa zhodnúť, že každý by sa mal snažiť o vzájomný rešpekt. Lebo tam kde je rešpektovanie, tam nie sú vojny. Alebo tu niekto chce tvrdiť, že rešpektovanie a spolupráca sú ekonomicky nevýhodnejšie ako vojna?! Možno len pre úzku skupinu ľudí.
Doplnené:
Áno, sú štáty a spoločenstvá kde chýba rešpektovanie viac ako Európe. No keď nerešpektuje niekto slabí, nevadí to. Keď nerešpektuje niekto silný, je to hrozba. So silou prichádza nutnosť správať sa zodpovedne.