Bezvládie vo vláde

6. mája 2022, janzilka, Nezaradené Spoločnosť

To čo predvádza naša vláda sa už asi nedá nazvať inak ako anarchia a chaos. O anarchii a chaose môžeme hovoriť, keď osoby alebo skupiny osôb konajú samostatne, nie sú podriadené „vyššiemu pravidlu“ a tak môžu konať akokoľvek aj si neakceptovateľne ubližovať navzájom.

Keď hovoríme o vláde, tak Matovičovi sa nepáčila vláda Fica, ktorý velil a ostatní mu pritakávali. Matovič išiel preto do vlády s tým, že „vyššie pravidlá“ jeho vlády nebudú riešenia jednotlivca, ale spoločný výsledok komunikácie a tak každý môže mať slobodný názor a voľbu. Nejako mu to nefunguje, komunikácia viazne a keď skúša Ficovu cestu, tá mu tiež nejde. A tak si vyhadzuje vlastných členov aby postrašil zostávajúcich a neboli jeho vlastné riešenia časom ešte slabšie.

A tak nám v parlamente vznikajú skupinky, bez akýchkoľvek dohôd, ktoré si môžu navzájom robiť zle. Ale vznik skupiniek, ktoré si môžu ubližovať, teraz fičí. Veď aj vojna je o tom, že žiadna komunikácia, žiadne vyššie spoločné dohody, ale každý si pôjde to svoje, hlava nehlava. Bezvládie v najvyššej politike je teraz IN.