Rusi sú dobrí?

6. apríla 2022, janzilka, Nezaradené Spoločnosť

Ruská propaganda hovorí, že my sme zlí a Rusi dobrí. Západna propaganda, že my sme dobrí a Rusi zlí. No pravda je taká, že v zájomnom ubližovaní sú obaja zlí.

Nie je nič pekné na tom, že keď chce Rusko vyhrať tak raketami a bombami oslabuje Ukrajinu. Ešte horšie je keď v slabej chvíli má strach z civilistov, ktorí na druhý deň môžu dostať zbraň a zabíjať Rusov. A preto ich radšej pozabíja bezbranných.

Nie je nič pekné na tom, že keď chce Západ vyhrať, tak musí zabíjať Ruských chlapcov, že musí oslabovať Rusko a v strachu aby Rusko nejaké peniaze nevyužilo proti západu tak ničiť jeden vzťah za druhým, na čo zase len doplácajú obyčajní ľudia.

Na vojne nie je nič pekné a preto sa robia hry, kde človek môže bojovať koľko chce a nikomu neublíži.

Vždy platilo, že je hlúpe a úbohé robiť chyby len preto lebo ich robí aj ten druhý. Naopak vyspelé je usmerňovať a učiť toho druhého aby tie chyby nerobil. A nikto sa vzdelaniu nevyhne keď je povinné.

Usmerniť sa nedá vírus, lebo v jeho povahe je robiť nám škodu. Keď chceme zničiť vírus, pochopím to. No Rusi sú nejaký druh živočícha, ktorý je na ešte nižšej vývojovej úrovni ako vírusy a preto sa nedajú usmerňovať? Alebo sme len takí primitívny, že radšej oslabíme a zničíme každého Rusa, než by sme mali vynakladať úsilie na vzdelanie a spolunažívanie s Rusmi? Samozrejme, ani Rusi by nemali s nami bojovať a radšej nás vzdelávať, ak sa považujú za vyspelejších.

Ak si niekto myslí, že len jedno z kapitalizmu alebo komunizmu je dobré, mýli sa. Nie je dobré ani jedno. Kapitalizmus aj komunizmus sú riešenia na určité problémy. Každé ma svoje výhody, každe nevýhody. A keď pre jednu stranu je riešenie drahé tak nemôže byť dobré. Dobré riešenia sú také, ktoré sú pre obe strany výhodné. Lebo dvaja čo spolunažívajú sú mocnejší ako jeden vo vojne.