Politici ničia našu budúcnosť, čo s tým?

12. marca 2022, janzilka, Nezaradené Spoločnosť

Vojna, znamená, že prežije ten najsilnejší, treba byť sebestačný. Mier znamená komunikáciu, spoluprácu, prežijú všetci a budú silnejší.

Naši „úžasní“ politici sa nám snažia povedať, že kto chce mier, kto chce čo najvýhodnejšiu spoluprácu je nepriateľom štátu? Štát sú ľudia a keď ľudia chcú mier, tak nepriateľom sú politici, nie ľudia!

Je mi zle, smutno, hnevám sa. Ale sám nič nezmôžem. Už roky odvraciam zrak od Darwinovho „prežije ten najsilnejší“ a ukazujem lepšiu voľbu, kde vďaka pragmatickej komunikácii môže ľudstvo nie prežívať, ale skutočne žiť a rásť. Bolí ma keď vidím ako sa vytráca rovnosť a pragmatizmus a ľudstvo robí veľké kroky späť. Hlavne v dobe ked samotné ľudstvo má veľkých nepriateľov ako sú choroby, klíma a pod. Ako chceme prekonávať veľké prekážky keď nebudeme spolupracovať? To vážne sa máme vykašlať na všetkých a každý sám sa má starať aby bol čo najsilnejší?

Ja sa snažím mať jasno, vnímať či náš smer je dobrý a robiť jasno ostatným. Ale to pre lepšiu budúcnosť nestačí. Kde je tá väčšina ľudí, ktorý chcú tiež mier? Kde sú organizátori protestov aby ľudia mohli dať najavo, že nechcú vojnu, nechcú izoláciu, ale chcú mier? To vážne sme zmierený s tým, že ideme sa snažiť prežívať v izolácii? Čo s tým? Vyjsť hromadne von do davu, ktorý hovorí, že chceme mier je veľmi nízka cena za lepšiu budúcnosť.