Založ si blog

Spor RUS-UA a zlyhanie Slovenska

Každý problém má veľa riešení. Jedným z nich je agresia, ktorá priamo zabezpečí čo nám chýba alebo odstráni čo nám prekáža. No každé riešenie má svoju cenu. A bohužiaľ sú situácie kedy agresia má tu najnižsiu cenu.

Rusko, silné, nikto mu nedokáže ublížiť, nikdy neprizná stav ohrozenia alebo mu nikto neverí aj keď prizná. Ale čo keď sa ocitne v ohrození? Čo keď nikto ho nerešpektuje a rôznymi spôsobmi je mu ubližované?

Sú priateľné podmienky v NATO aby tam mohlo Rusko vstúpiť? Nie.
Ublížilo by to Rusku keby Ukrajina vstúpila do NATO? Áno.
Má Rusko dostatočný vplyv na Ukrajine aby urovnalo vzťahy? Nie.
Môže byť vojenská agresia ako najlacnejšie riešenie ako získať vplyv a urovnať vzťahy na Ukrajine? Áno, hlavne ak iné riešenie nie je na dosah.

Čo môže Slovensko?
1) Ignorovať spor – nedá sa, konflikt zasiahne aj Slovensko, minimálne utečencami.
2) Podporiť spor – vyvesiť Ruskú alebo Ukrajinskú vlajku, podľa toho na ktorú stranu sa Slovensko pridá. To by Slovensko spravilo len keby išlo na tej vojne nechutne zbohatnúť. Alebo aj inokedy?!
3) Podporiť urovnanie sporu – nikomu sa nesmie ubližovať, ani Ukrajine a ani Rusku. Obidvom štátom vysloviť rešpekt a pomôcť pri hľadaní riešení. Aj NATO treba raz prestavať ak nie je cieľom NATO mať vojnu s RUSKOm, ale aby aj RUSKO mohlo byť jeho súčasťou.

Prosím, Pelle spacifikuj Korčoka!

24.03.2024

Pelle spacifikuj Korčoka, ktorý štve proti tebe! Nauč ho slušnosti pekne na verejnosti, nech každí vidí, že čo je zač a už nemohol ďalej štvať. Nebolo by to prvý krát, čo by si učil niekoho slušnosti. Inak Korčok uštve ľudí proti tebe. Dosť bolo vojnoštváčov. Dosť bolo Putina, Macrona aj Korčoka. Ľudia potrebujú mier, nie mŕtvych svojich blízkych.

Ako na Macrona

22.03.2024

Rusko a Ukrajina sú vo vojne. Európe, ktorej záleží na Ukrajine má dve reálne voľby. Za prvé, že z Putina spraví zbabelca, ktorý sa vzdá. Alebo za druhé, že z Putina spraví pacifistu, ktorý chce víťazstvo Ruska aj Ukrajiny. Za tretie, že Rusko zvíťazí, zatiaľ neveríme, ale nie je vylúčené, že nakoniec my budeme tí zbabelci, ktorí sa vzdajú. To prvé si vyžaduje [...]

Ako spacifikovať vojnoštváča

21.03.2024

Vojnoštváč je obyčajný človek, ktorý pri ohrození sa stavia do vojny. Vo vojne víťaz berie, porazený stráca a žiadny vojnoštváč nechce byť porazený. Štváč je preto, lebo keď štve proti súperovi tak získava spojencov a tým mu rastie sila na porazenie súpera. Pacifista pri ohrození odmieta vojnu. Pacifista za ohrozením súpera vidí aj ohrozenie seba a preto hľadá [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 103
Celková čítanosť: 246266x
Priemerná čítanosť článkov: 2391x

Autor blogu

Kategórie