Založ si blog

Liberalizmus – choroba to nie je !

Vsetci mame urcite hranice. Nieco akceptujeme, nieco nie. Bojujeme ked akceptovat nevieme. A aby sme neboli v boji sami, zjednocujeme sa proti spolocnemu nepriatelovi. Potom boj zvladame lahsie. Na spolocne oznacenie nepriatela sa pouzivaju pravidla. V tuto chvilu tvrdy konzervativec otvara sampanske na pocest pravidlam. No bezny clovek cita dalej.

Pravidlo, moze sluzit cloveku, ale moze mu aj ublizit. Bez pravidla sme v boji sice sami, ale co ked pravidlo oznaci nas za nepriatela a ocitneme sa v boji, v ktorom nemame najmensiu sancu? A co ked to pravidlo ja osobne nepotrebujem a len ma moze obmedzovat? Prave strach z pravidiel, otvara siroku dialnicu k liberalizmu.

Cim viac clovek vidi vedlajsie ucinky pravidla, tym viac sa boji a tym viac proti nemu bojuje. Paradoxne aby nebol sam v boji, tiez pouziva pravidla. Vymyslenymi ocakavaniami poukazuje na sklamanie. Vymyslenymi alebo nafuknutymi dopadmi, informaciami a vselicim moznym sa snazi oznacit pravidlo alebo jeho autora za spolocneho nepriatela. Liberal dokonca presne vie, co si autor pravidla mysli, co chce a kazdeho o tom pouca. A cim viac to robi, tak si mysli, ze vlastne vsetky pravidla su na zaklade vymyslov, ze vsetko je len nafuknute a tak bojuje proti akymkolvek naznakom nejakej povinnosti, nejakej hranice, akehokolvek obmedzenia. Bojuje hlava nehlava. Zjednodusene povedane, silny liberal vie byt s prepacenim riadna svina. Ked si vsak toto uvedomi, este sa len rozbieha. Este viac ohrozeny zacne oznacovat tych, ktori nie su rovnako liberalny za psychopatov, neschopnych … jednoducho bojuje, bojuje, bojuje, ale bohuzial nikdy neskonci. Pravidla totiz nevznikaju aby niekoho ohrozovali, ale aby ludom pomahali a preto tu vzdy budu. Nikdy clovek nebude sam natolko mocny aby si poradil s cimkolvek. Urcite aj ten najsilnejsi liberal sa obcas potrebuje zjednotit proti niecomu co mu naozaj ublizuje. Len mu treba pripomenut, ze nie kazdemu to ublizuje a niekto ma z toho dokonca aj prospech.

Co vsak spravi bezny konzervativec na reakciu liberala? Liberal nas uz poucil, ze konzervativec nas chce pravidlom znicit, ze chce znicit liberalov, ze chce znicit a pokazit vsetko. A je vylucene, ze by chcel nieco ine.

Preto verejna vyzva vsetkym co sa snazia presadit nejake pravidlo, chcu nejako pomoct a byt aspon trosku konzervativny. Vnimajme strach liberalov a nebojme sa ich ! Nie su chori ! Oni sa len boja! Ucme ich a vzdelavajme. Treba ich upokojit, nie s nimi bojovat !!!

A este to najdolezitejsie a hlavne pre vsetkych. Kazdy povie, ze pravidla maju pomahat a nie ublizovat. Pravda je vsak taka, ze neexistuje dobre a zle pravidlo. Kazde pravidlo je dobre. Ale zalezi ako sa pouziva! Nebudeme predsa strielat kazdeho co nechodi cez prechod pre chodcov alebo kto urobi chybu pri pisani blogu 🙂 Teda dufam 🙂

Pravidla sluzia na boj, ktory nezvladame.
Pravidla sluzia na boj, ktory nezvladame.
Pravidla sluzia na boj, ktory nezvladame.

Tych more chyb v mojom blogu zvladnete 😉 Navyse som nauceny pisat bez znamienok a nechce sa mi teraz ich doplnat. Ale ak niekto nezvlada, budem velmi vdacny ked sa ozve a budem moct opravit moju hrozu. Ak ste to zvladli az sem, tak obrovske DAKUJEM.

Právo eskalovať konflikt?

17.04.2024

Existuje niekoľko legislatívnych znení podľa ktorých obeť má právo brániť sa. Keď je niekto ohrozený alebo napadnutý tak má právo ohroziť a napadnúť agresora? Sú dva zakladné typy obrany. Prvým typom obrany je snaha poškodiť agresora aby bol oslabený na zopakovanie útoku. Aby agresor bol porazený. On sa však proti poškodeniu môže brániť a konflikt sa [...]

Vážení frustrovaní europoslanci

12.04.2024

Vážené europoslankyne, vážení europoslanci, veľa slovákov nevidí rozdelenú Európu na západnú a východnú. Veľa slovákov nechce aby obyvatelia Európy umierali vo vojne. Ubližujeme tým Európe? Veľa slovákov je proukrajinských, zároveň prozápadných a zároveň aj proruských. Myslíme si, že mier môže byť len keď vyhrá Ukrajina a aj Rusko. Keď nebudú sa vytvárať [...]

Tvrdý odkaz vojnoštváčom

09.04.2024

Tento odkaz nemá ublížiť vojnoštváčom. Má ich vytiahnúť z vojny, do ktorej sa nechali zavliecť a nechali si ukradnúť zo srdca mier. Vážení vojnoštváči, koľko ľudí musí pre vás ešte umrieť aby sa splnil váš sen, že vojna bude mať porazeného?! Vojna nie je futbalový zápas kde v stávke sú tri body do tabuľky a zápas sa skončí za približne 2 hodiny. Vo vojne [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 107
Celková čítanosť: 254223x
Priemerná čítanosť článkov: 2376x

Autor blogu

Kategórie