Založ si blog

Igor Matovič, nepotrebujeme novú zbraň, potrebujeme jednotu!

Aj ta najsinejšia zbraň je k ničomu, keď ju použiť nemôžeš, alebo keď máš priveľa prekážok. Keď máš jednotu, zbraň môžeš používať efektívne aj keď je primitívna.

Experti na jednotu sú napríklad mafie. Oni vedia ako na ňu, aj ako ju ničiť. Nie je divu, že u nás nefunguje žiadna zbraň proti korone.

Igor, tak konečne prestaň naháňať odborníkov a za jeden stôl radšej zvolaj najväčšie autority. Prezidentku, Sulíka, Pellegriniho, Kotlebu, arcibiskupov rôznych cirkví, top moderátorov, top žurnalistov, hlavne tých čo významne môžu jednotu poškodzovať, z takýchto nemôže chýbať ani jeden aby to fungovalo! Nehľadaj spôsob ako významnú autoritu vynechať a znemožniť, ale ako ju za ten stol dostať! Potom nech oni za stolom sa zjednotia proti korone. Proti ničomu inému sa zjednotiť netreba! Ciel musí byť iba jeden! Keď sa zjednotia, zvolia si najvyššiu autoritu, za ktorou budú lojálne stáť proti jednému nepriateľovi, ona potom zjednotí tých čo sa za stôl nezmestili. To je jediná cesta záchrany. Dočasná jednota proti dočasnému nepriateľovi. A nemusíme nepriateľa úplne zničiť. Stačí keď ho na nejakú dobu významne oslabíme, lebo momentálne je prisilný. Len treba nájsť spôsob ako sa zjednotiť keď treba!

Ak niekto zjednotí ľudí, lockdown zafunguje a možno zafungujú aj primitívnejšie zbrane a ľudia budú môcť opäť voľne dýchať. Na zbrani nezáleží toľko ako na jednote! Iba-žeby tá zbraň bola taká silná, že jednotlivec dokáže poraziť koronu, ale na to sa ešte načakáme.

EÚ ničí samu seba

28.05.2024

Európska únia myslí na Ukrajinu v zmysle pomoci za každú cenu. EÚ myslí na Rusko v zmysle porážky za každú cenu. No kto tú cenu zaplatí? EÚ a každý kto je jej súčasťou. Ak si niekto myslí, že v polke júna na mierovej konferencii sa uzavrie mier, je veľmi naivný. Mier dokážu uzavrieť len umiernené strany a to spoločne. A robí niečo EÚ aby umiernila strany konfliktu? [...]

Porozumenie alebo nenávisť

22.05.2024

Potláčaním porozumenia vnášame nenávisť do života. Už sa Vám stalo, že niekto koho poznáte spravil niečo zlé a vy Ste chápali prečo to spravil? Neschvaľovali ste to. Aj ste akceptovali dôsledky (obranu) voči tomu konkrétnemu činu. A len ste hľadali pochopenie prečo to spravil. Našli ste to možno správne, možno nie. Ale keby ste boli na jeho mieste tak by ste to spravili [...]

Sú zlí politici, média, či ľudia?

16.05.2024

Sú zlí politici, média, či ľudia? Odpoveď je jednoduchá. Nikto. Nikto si nezaslúži nenávisť bez ohľadu na to aký je alebo čo robí. Ale čo keď niekto nespĺňa naše alebo niekoho iného očakávania? Alebo dokonca čo keď niekto ohrozuje nás alebo niekoho iného? Ani vtedy! V momente keď si začneme dávať výnimky a začneme niečo také tolerovať alebo nevšímať si u [...]

taliansko, horúčavy, pláž

Taliansko zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav, Sardínia a Sicília očakávajú 44 stupňov

17.06.2024 17:02

Teploty presahujúce 40 stupňov sú o desať stupňov vyššie, ako je teplotný priemer pre dané obdobie.

France Obit Delors

Francúzsky exprezident chce zachraňovať Macrona, ktorý ho vytlačil z Elyzejského paláca

17.06.2024 17:00

François Hollande bude kandidovať v predčasných parlamentných voľbách. Zdôrazňuje, že chce zabrániť krajnej pravici v nástupe k moci.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Súdna rada nevidí dôvod na skrátené legislatívne konanie v prípade lex atentát

17.06.2024 16:39

Tzv. lex atentát schválila minulý týždeň vláda.

praha

Univerzita Karlova podá proti uzneseniu o odložení prípadu streľby sťažnosť

17.06.2024 16:11

UK navrhne úplné vyšetrenie všetkých súvislostí vlaňajšieho útoku na jej Filozofickej fakulte.

janzilka

Viete čo je dobré na všeobecných teóriach? Skoro nič :) Vďaka svojej všeobecnosti, sú síce na všetko a pre všetkých, ale to znamená, že sú veľké a komplikované. Prispôsobiť sa im je veľmi ťažké. No bez nich by neboli tie jednoduchšie teórie, praktické rady alebo postupy aby niečo naozaj dobre fungovalo. Ak vám niečo nefunguje a nikto vám nevie pomôcť, tak snažiť sa pochopiť niečo všeobecnejšie je dobrá cesta. Robí to každý z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 266795x
Priemerná čítanosť článkov: 2361x

Autor blogu

Kategórie