Odluka cirkvi? Čo vraví veda?

28. augusta 2020, janzilka, Nezaradené Spoločnosť

Cirkev je organizácia, ktorej prioritnou úlohou je usmerňovať ľudí k spolunažívaniu. Kým deti sú usmerňované v škole, na bohoslužbách môže byť usmerňovaný človek akéhokoľvek veku. Človek, čo nie je správne usmernený môže kradnúť, zabíjať, nenávidieť, alebo robiť čokoľvek čo bráni spolunažívaniu. Takémuto človeku sa hovorí zmätený. Ak však chce niekto kradnúť, zabíjať a pod, tak potrebuje aby všetci ľudia boli zmätený. Toto sú nepriatelia spolunažívania a teda aj nepriatelia cirkvi.

Štát je organizácia, ktorého úlohou je aby sa ľudom ľahšie spolunažívalo a aby neboli nútený neustále s niečim bojovať. Štát by mal prioritne riešiť, to s čím ľudia bojujú najviac.

Teda z pohľadu vedy to, že štát rieši odluku cirkvi, je zrkadlo nefungujúcej vlády nakoľko ľudia s cirkvou nebojujú, práve naopak, pomáha im. Ak im pomáha nedostatočne, alebo robí až priveľa hrubých chýb a ľudia musia s cirkvou bojovať, je možné to riešiť dohľadom nad cirkvou alebo konkurovaním cirkvi. Ak to pôjde týmto smerom, všetko bude OK.